Stanowisko Polskiego Stowarzyszenia Pogrzebowego

W związku z wprowadzeniem stanu zagrożenia epidemicznego w Polsce w dniu 13 marca br., mając na uwadze przede wszystkim dobro społeczeństwa, Polskie Stowarzyszenie Pogrzebowe popiera stanowisko biskupa Diecezji Gliwickiej JANA KOPIEC zawarte w Dekrecie z dnia 14.03.2020 r. polecające aby uroczystości pogrzebowe ograniczyć jedynie do trzeciej stacji (na cmentarzu), w obecności najbliższej rodziny. Msza św. pogrzebowa może być odprawiona w dniu pogrzebu, ale „sine populo” lub w terminie późniejszym, w zależności od ustaleń z rodziną zmarłego.

Polskie Stowarzyszenie Pogrzebowe zaleca aby wszystkie uroczystości pogrzebowe organizowane w Polsce zarówno wyznaniowe jak i świeckie odbywały się w tym trudnym dla nas wszystkich czasie tylko i wyłącznie na cmentarzu.

Krzysztof Wolicki
Prezes Polskiego
Stowarzyszenia Pogrzebowego

Przełożony termin targów MEMENTO-Poznań 2020

Komunikat Zarządu Grupy Międzynarodowych Targów Poznańskich w sprawie przełożenia zaplanowanej na czerwiec br. 10. Edycji Targów Memento-Poznań im. Wojciecha Krawczyka

Apel Głównego Inspektora Sanitarnego w związku z występowaniem koronawirusa w Polsce

W związku z sytuacją występowania koronawirusa w Polsce, w trosce o wspólne bezpieczeństwo zdrowotne, apelujemy o przestrzegania zaleceń Państwowej Inspekcji Sanitarnej i stosowania się do wytycznych służb sanitarnych w zakresie kwarantanny i zasad higieny.

Targi w Bolonii przełożone na rok 2021

EDYCJA TANEXPO, Międzynarodowych Targów Pogrzebowych  w Bolonii zaplanowana na 26 -28 marca 2020 została przełożona na rok 2021.
Wystawa odbędzie się w Bolonii w dniach 25–27 lutego 2021 r.

Marcowa Konferencja w Nieborowie

Uprzejmie informujemy, że w dniach 12-13 marca 2020 roku (czwartek - piątek) odbędzie się w Hotelu ROZDROŻE, Aleja Lipowa 37, 99-416 Nieborów , Konferencja organizowana przez Polskie Stowarzyszenie Pogrzebowe. Temat przewodni Konferencji "Obsługa klienta w trudnej sytuacji losowej"

Prośba o wsparcie produkcji filmu

Prośba o wsparcie finansowe produkcji filmu "OSTATNIE TABU"  w załączeniu LIST INTENCYJNY (tekst i skan listu z namiarami na reżysera)

Nie szybko Nowa Ustawa Pogrzebowa

Wbrew twierdzeniem bratnich Stowarzyszeń i Izb zrzeszających przedsiębiorców pogrzebowych informujemy, że nieprawdą jest jakoby trwały jakiekolwiek prace agend rządu RP nad nowelą prawa funeralnego.

DOLINA SPOKOJU

Iwona Kemilew współwłaścicielka krematorium dla zwierząt DOLINA SPOKOJU na warszawskim Targówku w rozmowie w Radiu dla Ciebie. Zapraszam do wysłuchania