2014.11.28-30 VII edycja Targów Memento-Poznań im. Wojciecha Krawczyka

Punkt 12.00 w Alei Lipowej rozbrzmiał hejnał Międzynarodowych Targów Poznańskich witając tym samym przybyłych gości.

Uroczystego otwarcia Targów Funeralnych Memento Poznań 2014 im. Wojciecha Krawczyka dokonała Dyrektor Grupy Produktów Pani Elżbieta Roeske. Podkreślając rolę targów, jako miejsca spotkań, wymiany doświadczeń i uczciwej konkurencji zaprosiła do zwiedzania ekspozycji.

Kolejnym mówcą był Prezes Polskiego Stowarzyszenia Pogrzebowego, Krzysztof Wolicki, który mimo, że po raz siódmy jest współorganizatorem targów, pierwszy raz dostąpił zaszczytu otwarcia imprezy i oficjalnego przywitania gości. „Wypoczywajcie, kupujcie i sprzedawajcie” to główne przesłanie Prezesa PSP dla wystawców i zwiedzających targi.

Głos zabrał również wiceprezydent Światowej Organizacji Operatorów Pogrzebowych FIAT-IFTA, Pan Marek Cichewicz. Podkreślił rolę i znaczenie targów funeralnych w rozwoju branży ale przede wszystkim zwrócił uwagę na wysoką jakość polskich usług i produktów funeralnych. W imieniu organizacji pogratulował Polskim producentom renomy, jaką cieszą się w świecie.

Honorowym gościem targów był Petr Rambousek Prezes Europejskiego Stowarzyszenia Firm Pogrzebowych, który w swoim przemówieniu podkreślił, że targi funeralne MEMENTO Poznań na stałe wpisały się do światowego kalendarza imprez funeralnych.

Ostatnim etapem gali inauguracyjnej było dokonanie symbolicznego aktu otwarcia poprzez przecięcie wstęgi i oddania do użytku wystawców i zwiedzających hali targowej numer 7. Przecięcia dokonali: Dyrektor Grupy Produktów Elżbieta Roeske, Prezes Polskiego Stowarzyszenia Pogrzebowego, Krzysztof Wolicki, Wiceprezydent Światowej Organizacji Operatorów Pogrzebowych FIAT-IFTA, Pan Marek Cichewicz oraz Petr Rambousek Prezes Europejskiego Stowarzyszenia Firm Pogrzebowych