Upływa termin rezygnacji

W najbliższy poniedziałek (8.07.2024 r.) mija termin złożenia rezygnacji z udziału w Targach FUNERAL EXPO organizowanych po raz pierwszy przez EXPO Ptak z Nadarzyna dla firm które w dniach 7-9.06.2024 r. podczas Targów NECROEXPO podpisały wstępną deklaracje udziału w proponowanych przez przedstawicieli PTAK EXPO Targach.

Polskie Stowarzyszenie Pogrzebowe nie popiera i nie będzie popierało innych Targów branży pogrzebowej niż Targi NECROEXPO organizowane przez Targi Kielce SA. Najbliższa edycja czerwiec 2026 r.

W zwiastunie nadarzyńskich Targów FUNERAL EXPO zaplanowanych na 27-29 maja 2025 r. czytamy – Dopiero ostatnie miesiące to kroki w stronę zmian i nowe regulacje dotyczące zarówno dostawców, jak i usługodawców. W ich obliczu branża powinna się zjednoczyć, by jeszcze sprawniej dopasować się do roszad. Zapraszamy na Funeral Expo, najbardziej prestiżowe targi akcesoriów, produktów i usług pogrzebowych w Polsce.”

Zdaje mi się, osoba która to pisała ma blade pojęcie o branży. Co do jednego zgadzam się ze stwierdzeniem, że branża powinna się zjednoczyć ale na pewno nie zrobi to za nas  PTAK EXPO. Muszę jednak przedstawicieli PTAK EXPO zmartwić, na targach wystawiają się przede wszystkim producenci i dystrybutorzy akcesoriów funeralnych a oni już się zjednoczyli i opowiedzieli za organizacją targów w Kielcach

Dyrekcja PTAK EXPO musi być wyjątkowo zdeterminowana, gdyż na stoisko 16m2 w cenie netto 3920 zł daje Voucher o wartości 11 500 zł na wykonanie projektu stoiska targowego taką opinię usłyszałem od kilku osób. Zdeterminowani na pewno tak ale nie rozrzutni, projekt stoiska dla średnio przeciętnego grafika to zapewne około 5 minut pracy a te 11 500 zł to „chwyt” marketingowy i nic więcej.